AMSTERDAM - De Indiase politie heeft in het huis van een van kindermoord verdachte man vijftien schedels gevonden. De vrijdag gearresteerde man, een bediende, heeft de moord op zeker negen kinderen en vijf vrouwen bekend.

Hij zei zijn slachtoffers te hebben verkracht en vervolgens onthoofd. De lichaamsdelen verborg hij op het achtererf of in een open riool voor het huis. Een zoekactie in het riool leverde zaterdag plastic tassen met lichaamsdelen, kleren en armbanden op.

Bewoners van Noida, de woonplaats van de verdachte, zeggen dat de afgelopen jaren 38 kinderen uit de buurt rond het huis zijn verdwenen. De vondst van de schedels versterkt het vermoeden bij de politie dat de man meer moorden op zijn geweten heeft dan hij heeft bekend. De eigenaar van het huis is ook aangehouden, maar of hij bij de misdaden is betrokken was niet bekend.

Rottingslucht

De bediende heeft toegegeven kinderen naar het huis te hebben gelokt met de belofte hun chocolaatjes en ander snoepgoed te geven, om hen vervolgens te misbruiken en vermoorden. De man bleek de mobiele telefoon van een vermist meisje op zak te hebben, waarna de politie op onderzoek uitging. De politie begon op het erf te graven nadat een sterke rottingslucht geroken was.

Bewoners van Noida verwijten de politie dat zij niet heeft gereageerd op de meldingen over de vermiste kinderen. "We hebben hun gezegd dat we deze man verdachten, maar zij wilden niet naar ons luisteren", zei Kuldeep Kumar, wiens 4-jarig neefje sinds 23 februari wordt vermist. De meeste vermiste kinderen komen uit arme gezinnen. "We zijn arm. We kunnen niet elke dag naar het politiebureau gaan", zei Kumar.

Sommige bewoners ontstaken in woede en eisten dat de verdachte aan hen zou worden overgedragen. "Wij zullen hem doden", zei Kamlesh, wiens 8-jarig dochtertje sinds juli wordt vermist. "We zullen hem in stukken snijden."