ROTTERDAM - Door een schietpartij bij een discotheek aan de Maashaven in Rotterdam zijn zaterdagochtend vroeg een dode en een zwaargewonde gevallen. Het gaat om twee mannen. Dit meldde een woordvoerster van de politie.

Toen de uitgaansgelegenheid zaterdagochtend sloot, ontstond buiten een vechtpartij en vielen schoten. Een man werd dodelijk geraakt. De zwaargewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van de schietpartij was het buiten druk. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers of de aanleiding van de onenigheid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De gemeente en directie hebben besloten dat discotheek Maassilo twee weken dicht gaat. De club is onderdeel van Now&Wow, een van de bekendste danceclubs van Nederland.

Volgens gemeente en directie is de openbare orde in de omgeving van de horeca-inrichting "in zeer ernstige mate aangetast". Om verdere aantasting te voorkomen is besloten de zaak te sluiten. De sluiting is zaterdag direct ingegaan en duurt tot en met zaterdag 13 januari. Na deze twee weken wordt bekeken of er aanleiding is voor verdere maatregelen.

"Met de directie is afgesproken dat zij al het mogelijke in het werk zal stellen om de bezoekers van de Now&Wow te informeren over het feit dat het voor zondag geplande feest niet doorgaat", aldus de gemeente.

Vorig jaar begin december was er ook een schietpartij voor de ingang van de danceclub. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel zwaargewond. Het slachtoffer had ruzie gekregen met twee mannen.

Now&Wow opende zijn deuren in 2000 in een voormalige graansilo aan de Maashaven. In korte tijd ontpopte de horecazaak zich als de toonaangevende club in de Benelux en won diverse prijzen. De club trekt inmiddels ongeveer 400.000 bezoekers per jaar. Eigenaar Ted Langenbach koppelde dit jaar de naam Now&Wow los van de eigenlijke dancegelegenheid die Maassilo heet.