DONGEN - De politie heeft vrijdag in Dongen ongeveer 500 kilo "extreem zwaar" vuurwerk in beslag genomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten. Volgens hem gaat het om professioneel vuurwerk, dat waarschijnlijk bij shows wordt gebruikt.

De partij lag opgeslagen in een loods van een bedrijfspand aan de Gemeentenweg in de Brabantse plaats. De politie heeft een man gearresteerd in verband met het vuurwerk.

140.000 kg

Politie en douane hebben dit jaar al bijna 140.000 kilogram vuurwerk in beslag genomen, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. Een week geleden stond de teller op 118.290 kilo, daar kwam tot en met donderdag nog 21.190 kg bij.

Tot vorige week vrijdag was van het in beslag genomen vuurwerk 53.364 kilo illegaal. Het OM weet nog niet hoe dat met de rest zit.

De vangst overstijgt die van vorig jaar. Dat is te danken aan een andere aanpak, waarbij de opsporing zich meer richt op grote handelaren. Het bestrijden van verboden consumentenvuurwerk is een prioriteit van het Landelijk Overleg Milieuhandhaving, waarin ministeries, OM, politie, provincies, gemeenten en waterschappen samenwerken.