DORDRECHT - De rechter-commissaris van de rechtbank in Dordrecht heeft donderdag een 28-jarige man en zijn 26-jarige echtgenote uit Gorinchem in bewaring gesteld. De politie hield het echtpaar op 22 december aan nadat twee dagen eerder twee kinderen uit het gezin met ernstige verwondingen in een ziekenhuis waren opgenomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt.

Het Gorcumse gezin telt vier kinderen variërend in de leeftijd van vier maanden tot en met vier jaar. Vanaf begin december kwamen bij Politie Zuid Holland-Zuid en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) meldingen van kindermishandeling in het gezin.

Nadat twee kinderen in het ziekenhuis waren beland, zijn ook de andere twee medisch onderzocht. Alle vier zijn inmiddels uit het ziekenhuis en onder de hoede van Bureau Jeugdzorg geplaatst.

De politie kwam in actie nadat de Raad voor de Kinderbescherming aangifte had gedaan wegens kindermishandeling. De raad vroeg vervolgens de rechtbank om een uithuisplaatsing. In verband met het onderzoek doen politie en justitie verder geen mededelingen over de zaak.