DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft de 27-jarige S. K. uit Sint-Michielsgestel tot 6 jaar gevangenisstraf en 10 jaar rijontzegging veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Bovendien moet K. een schadevergoeding van ruim euro aan de ouders van het slachtoffer betalen.

Hij reed op 23 september in de Hoogstraat in Sint-Michielsgestel, tijdens de kermis, de 21-jarige fietser Roy Pennings dood met zijn terreinwagen en ging er vandoor. De man had veertig glazen bier op en reed met zijn twee ton zware jeep met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom.

"Ik had die dag zo veel bier op, ik kan me er niets meer van herinneren", vertelde de automobilist tijdens de rechtszitting. "Toen ik de volgende dag hoorde dat er iemand was doodgereden, heb ik mijn auto in de Maas geduwd. Ik was bang dat ik alles zou verliezen." K. deed aangifte bij de politie van diefstal van zijn jeep. De agenten legden meteen de link tussen de verdwenen auto en het dodelijk ongeval en arresteerden K.

Het Openbaar Ministerie legde de man doodslag ten laste. De rechtbank vond dit bewezen. De man werd al vijf keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed.