PRAAG - Een toestel van de Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot is donderdag gedurende korte tijd gekaapt geweest. De Airbus werd door de gezagvoerder van de machine aan de grond gezet op de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad Praag, meldde het Tsjechische persbureau CTK op gezag van de politie.

Bekijk video

Een woordvoerder van de Tsjechische politie meldde dat de kaper is "gepacificeerd". "Volgens de jongste informatie is de dader overmeesterd aan boord van het toestel zonder dat hij daarbij gewond raakte", aldus de zegsman. Hij zou zijn overgedragen aan de Tsjechische autoriteiten.

"Een van de passagiers aan boord van de Moskou-Genève vlucht zei dat hij een bom bij zich had en gaf opdracht koers te wijzigen", verklaarde de plaatsvervangend directeur van Aeroflot. Volgens het Russische persbureau Itar-Tass ging het om een dronken passagier die ruzie zocht met medepassagiers en eiste dat er een andere koers werd ingezet.

Noodsignaal

Voorafgaand aan de tussenlanding had de gezagvoerder een noodsignaal doen uitgaan. Een woordvoerster van Aeroflot in Moskou sprak van een "poging tot het aanvallen" van de bemanning van het toestel. De vlucht was op weg van de Russische hoofdstad naar het Zwitserse Genève. Aan boord bevonden zich volgens het Russische ministerie van Transport 168 mensen.