AMSTERDAM - In het budgethotel The Quentin aan de Leidsekade in Amsterdam is maandagmorgen vroeg een nog onbekende man om het leven gekomen. Een andere man raakte zwaargewond. De politie denkt aan een overval en vermoedt dat de slachtoffers gasten zijn.

Een nachtreceptionist van het hotel werd rond zes uur overlopen door een gemaskerde man die hem bedreigde met een mes en hem knevelde. Nadat de receptionist zichzelf na enige tijd had bevrijd, trof hij in de lobby twee zwaargewonde mannen aan.

Een van de mannen overleed korte tijd later ter plaatse. De ander is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en geopereerd. Volgens de politie zijn de mannen waarschijnlijk toegetakeld met een mes. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Uit de hotelkassa is een onbekend geldbedrag gestolen. Van de gemaskerde dader ontbreekt nog elk spoor. De recherche is in de omgeving een zeer uitgebreid onderzoek begonnen. De hele dag konden de gasten niet terug in hun hotel.

De Amsterdamse VVV zegt dat de overval niet goed is voor het imago van de hoofdstad als toeristenstad, maar denkt niet dat dit toeristen afschrikt. "Dit soort dingen gebeuren niet alleen in Amsterdam, maar in alle toeristensteden", aldus directeur S. Diender.

Het hotel is overigens geen lid van de VVV. Dezelfde eigenaar bezit nog een tweede hotel in de stad, The England Quentin Hotel.