AMSTERDAM - De 17-jarige man die wordt verdacht van een serie verkrachtingen in Amsterdam-Zuidoost, heeft al een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De verdachte wordt de komende dagen verder verhoord, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam dinsdag.

Bekijk video

Justitie verdenkt de jongeman van drie verkrachtingen en één poging tot verkrachting.

De man meldde zich zondag bij het politiebureau Ganzenhoef in de Amsterdamse Bijlmer nadat de politie foto's van hem had verspreid waar hij zeer herkenbaar op stond.

Na het tonen van een compositietekening van de verdachte eerder in de week, meldde zich een vrouw die het slachtoffer was van een poging tot verkrachting door de man. Via haar kon de politie beelden van een bewakingscamera achterhalen.

Verkrachtingen

De man wordt ervan verdacht de verkrachtingen in november en december in de Bijlmer te hebben gepleegd. Hij deed dat steeds op een identieke manier. Hij overmeesterde de vrouwen in liften.

Hij greep de vrouwen stevig vast en duwde of sleurde de slachtoffers uit de lift naar de hal of het trappenhuis van een flat. Daar vergreep hij zich aan de vrouwen. Donderdagavond sloeg hij voor het laatst toe.

De verdachte, zelf ook woonachtig in Amsterdam-Zuidoost, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.