DEN HAAG - In Den Haag is zondagavond in dezelfde buurt in twee woningen brand onstaan nadat er brandende sterretjes door de brievenbus zijn gegooid. Daardoor ontstond voor tonnen aan schade. Dat liet de brandweer weten.

De eerste brand brak rond 16.00 uur uit in een portiekwoning aan de Doldersestraat. Bij aankomst van de brandweer stond de woning vol met zwarte rook. De bewoners van deze woning en het appartement daarboven waren niet thuis op het moment van de brand. De brandweer schat de schade aan de woning en twee andere appartementen op ongeveer 100.000 euro.

Later op de avond moest de brandweer opnieuw uitrukken voor een brand in dezelfde buurt. Om de hoek van de eerste brand, in de Bilthovenselaan, meldde de net thuisgekomen bewoners dat er rook uit de woning van de onderburen kwam.

Volgens de brandweer zijn ook hier sterretjes door de brievenbus gegooid, waardoor het vuur urenlang heeft kunnen smeulen. Ook de bewoners van deze woning waren niet thuis. De brandweer schat de schade aan dit pand op ongeveer een ton.