AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft zondagavond de vermoedelijke serieverkrachter aangehouden die de afgelopen twee maanden de Bijlmer onveilig maakte. De man meldde zich bij het politiebureau Ganzenhoef. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Zuidoost, meldt de politie zondag.

Bekijk video

De politie gaat ervan uit dat hij dezelfde is als degene die op de foto's staat die zaterdag zijn verspreid.

De man wordt verdacht van "meerdere verkrachtingen" in november en december in Amsterdam-Zuidoost. Hij deed dat steeds op een identieke manier. Hij overmeesterde de vrouwen in liften en vergreep zich daarna aan de slachtoffers in de hal of het trappenhuis van een flat. Donderdagavond sloeg hij voor het laatst toe.

Foto's

De Amsterdamse politie kreeg zaterdag goede foto's van de man tot haar beschikking. Na het tonen van een compositietekening van de verdachte eerder in de week, meldde zich een vrouw die het slachtoffer was van een poging tot verkrachting door de man.

Via haar kon de politie beelden van een bewakingscamera achterhalen. Op de beelden staat de man zonder capuchon. Tot dan toe had de politie alleen een signalement van de dader met capuchon op.