MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft de vermeende seriemoordenaar P.C. vrijdag veroordeeld tot zeven jaar cel. Hij krijgt deze straf voor één poging tot moord op een heroïneprostituee in 1992.

De rechters spraken de man vrij van het verkrachten van deze vrouw. Daar was te weinig bewijs voor.

Justitie heeft C. momenteel ook nog op de korrel voor vijf onopgeloste moorden op verslaafde prostituees in Zuid-Limburg tussen 1992 en 2003. Officier van justitie P. van Hagen gaf eerder aan dat hiervoor goede gronden bestaan.

DNA

De politie kon C. met de zaak waarvoor hij nu is veroordeeld in verband brengen, nadat bij hem DNA was afgenomen vanwege een ander delict. Zijn DNA-profiel paste bij het spermaspoor dat in 1992 bij het slachtoffer werd aangetroffen.

Het slachtoffer heeft verklaard dat C. aankondigde dat hij haar ging vermoorden. "Veel meisjes sterven onschuldig. Ik heb deze dag uitgekozen dat met jou hetzelfde gaat gebeuren", zo zou C. de vrouw hebben gezegd.

Wurgen

De twee hadden seks waarna de verdachte volgens justitie de vrouw op verschillende manieren probeerde te wurgen. Bovendien zou hij een gevulde beugelfles op haar hoofd kapot hebben geslagen en hard op haar in hebben geschopt.

De verdachte bleef tijdens de behandeling van de zaak bij de verklaring die hij eerder bij de politie aflegde. Volgens hem was er geen sprake van seks onder dwang en heeft de prostituee hem bedreigd met een gebruikte injectienaald om hem van zijn geld te beroven. Zijn advocaat Arthur Vonken had om vrijspraak gevraagd of ontslag van rechtsvervolging vanwege zelfverdediging en noodweer.