NIJMEGEN - Familie en vrienden van de vorig jaar vermoorde Nijmeegse activist Louis Sévèke zoeken een tipgever, die zich op 6 december anoniem op de website www.louisseveke.nl heeft gemeld. Deze persoon zou nieuwe gegevens hebben over de dag waarop Sévèke is doodgeschoten.

Dat staat in een verklaring die de nabestaanden vrijdag hebben verspreid. Volgens familie en vrienden wil de politie de anonieme tipgever ook het een en ander vragen. De makers van de website leggen zelf op hun site uit hoe iemand op internet volledig anoniem kan blijven. Om die reden lukt het nu niet het elektronische spoor van de tipgever te volgen.

De Nijmeegse politie werkt nog steeds met een kleine twintig rechercheurs aan het onderzoek. Er zijn al verschillende malen reconstructies gemaakt van de laatste paar honderd meter die Sévèke aflegde, voordat een man hem met twee schoten op straat doodde. Begin januari is zo'n reconstructie op televisie te zien in het programma Opsporing Verzocht.

Reconcstructie

Op televisie is ook een nog niet eerder gemaakte reconstructie te zien van de vergadering in voormalig kraakpand De Grote Broek in Nijmegen, waar Sévèke op de avond van zijn dood aanwezig was.

Bekend is dat onbekende mannen uit Venray kort voor de moord bij bewoners van De Grote Broek informeerden naar de activist.