BREDA - Bloed van de 8-jarige Jesse Dingemans zat op de jas van de 22-jarige verdachte van de moord. Dat heeft DNA-onderzoek aangetoond, maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Breda vrijdagochtend bekend.

Volgens BN/DeStem heeft C. kort na de dood van Jesse de kleding verstopt. Bij de kleding in de plastic zak zou ook een mes hebben gezeten. Het OM wil niet zeggen of er ook DNA-materiaal van Jesse op het mes is aangetroffen.

Getuigen

De jas met het bloed van Jesse is kort na de fatale gebeurtenis op aanwijzing van getuigen gevonden in de buurt van de woning van de moeder en stiefvader van C. in Hoogerheide. Getuigen hebben verklaard dat zij de 22-jarige man kort voor de moord in die jas in de buurt van de school hebben zien lopen.

Op een aantal plaatsen in Hoogerheide zijn verscheidene goederen in beslag genomen en sporen veiliggesteld. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt die, aldus het OM. Het horen van de verdachte en getuigen is nog niet afgerond. Toch vordert volgens een woordvoerster van het OM het onderzoek gestaag.

Voorarrest

De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft het voorarrest van C. onlangs met negentig dagen verlengd. Verdachte C. ontkent nog steeds dat hij het kind op 1 december in de basisschool Klim-Op in Hoogerheide heeft gedood.

De advocaat van C., Henk van Asselt, heeft inmiddels aangegeven dat hij de vedediging van zijn cliënt neerlegt. Hij zoekt op dit moment een nieuwe advocaat voor de vermoedelijke moordenaar van Jesse.