LONDEN - Een 48-jarige Brit is donderdag aangeklaagd in verband met de moord op vijf prostituees in de omgeving van de plaats Ipswich in het oosten van Engeland. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt.

Bekijk video

De andere man die in verband met de zaak was opgepakt, is voorlopig op vrije voeten gesteld. Het onderzoek tegen hem duurt evenwel voort, aldus de politie.

De vrijgelaten verdachte was maandag de eerste die werd gearesteerd. Het gaat om een 37-jarige supermarktmedewerker. Een dag later volgde de arrestatie van de 48-jarige vrachtwagenchauffeur Steve Wright, die nu voor de reeks moorden is aangeklaagd. In Groot-Brittannië moet de politie verdachten binnen een week aanklagen of op vrije voeten stellen.

Bewijs

De 48-jarige man moet vrijdag voor een rechter in Ipswich verschijnen. Aanklager Michael Crimp zei donderdag op een persconferentie over de verdachte dat er voldoende bewijs was om hem aan te klagen.

Ipswich Ripper

De moordenaar, die in de Britse pers de bijnaam Ipswich Ripper heeft gekregen, sloeg de afgelopen weken vijf keer toe. Zijn slachtoffers, allen aan drugs verslaafde prostituees die in de rosse buurt van Ipswich werkten, werden ontkleed en gewurgd aangetroffen in het landelijk gebied tussen Ipswich en het nabijgelegen Trimley.

De supermarktmedewerker die nu is vrijgelaten, gold eerder deze week juist als de meest voor de hand liggende verdachte. De politie maakte bekend dat alle vijf de slachtoffers een feestje bij hem thuis hadden bezocht. Bovendien zou uit gegevens van zijn mobiele telefoon zijn gebleken dat hij op de plekken is geweest waar de lichamen werden gevonden.