DENVER - Het openbare leven in het midden van de Verenigde Staten is ernstig ontwricht door hevige sneeuwstormen. Vooral de inwoners en bezoekers van de staat Colorado hadden - enkele dagen voor Kerstmis - ernstig te lijden onder de weersomstandigheden, zo meldde donderdag CNN.

Bekijk video

Op het vliegveld van de hoofdstad Denver zaten 4700 mensen vast, omdat alle landingsbanen dicht waren. Vrijwel alle scholen en overheidsdiensten bleven dicht. Daarnaast reed er in en rond Denver geen openbaar vervoer.


Automobilisten helpen een politieagent zijn auto uit de sneeuw te duwen in Denver

De gouverneur van Colorado, Bill Owens, riep de noodtoestand uit en zette de Nationale Garde in om gestrande automobilisten, die vast zaten op afgesloten wegen, te voorzien van dekens, eten en drinken. Ook de reizigers op Denver Airport werden door de gardisten van de eerste levensbehoeften voorzien.


Een inwoner van Denver gaat met ski's naar zijn werk

Ook sportevenementen hebben te lijden onder het slechte weer. De hockeywedstrijd tussen Colorado Avalanche en de Canadese ploeg Calgary Flames die donderdag zou plaatsvinden, is uitgesteld. De basketbalwedstrijd van de Denver Nuggets tegen de Phoenix Suns kon woensdag ook al niet doorgaan.