AMSTERDAM - Amsterdam is zaterdagmiddag getroffen door een omvangrijke stroomstoring. In een groot deel van de Jordaan, het westelijke deel van het centrum en de Spaarndammerbuurt is om kwart voor vier de stroom uitgevallen.

Volgens de politie is het zeker dat de storing niet voor zessen is verholpen, maar een woordvoerder van energiebedrijf Nuon verwacht dat het probleem binnen enkele uren is opgelost. De oorzaak is nog niet bekend. De politie heeft de dienstdoende agenten naar de getroffen gebieden gestuurd om extra waakzaam te zijn. Als de storing tot in de avond duurt, zet zij extra prsoneel in.

In het gebied zijn veel winkels, cafés en restaurants. Café Thijssen houdt de deuren gewoon open. "We hebben kaarsjes aangestoken", aldus medewerkster M. Jonkers. "Koude dranken kunnen gewoon gedronken worden. De sfeer is goed, de mensen doen net alsof er niets aan de hand is."

Het is de derde keer in enkele maanden dat Amsterdam kampt met uitval van de elektriciteit. Vrijdag 13 december zat een groot deel van de binnenstad uren zonder stroom. Op 6 november legde een stroomstoring een groot deel van de stad plat.