HILVERSUM - De LPF zou niet meer dan 5 zetels krijgen als er deze week Tweede-Kamerverkiezingen waren gehouden. Volgens de politieke barometer van Interview en Nova verliest de LPF ten opzichte van een week geleden 2 zetels.

In de rust van het kerstreces blijken de schommelingen erg gering. Het CDA zou 49 zetels bezetten, een minder dan de vorige week. VVD en PvdA boeken ieder een zetel winst en komen nu op 28 respectievelijk 27 zetels. D66 klom naar 6 zetels. ChristenUnie levert een zetel in (nu 4), die ten goede aan de SGP komt (nu: 3). GroenLinks blijft staan op 9, de SP op 18. De laatste zetel in de peiling is voor Leefbaar Nederland.

Ook wat mogelijke coalities betreft zijn er geen echte veranderingen. CDA en VVD staan nog steeds op een krappe meerderheid van 77 zetels; CDA en PvdA hebben evenals vorige week samen 76 zetels. De politieke barometer rapporteert wekelijks de politieke voorkeur op basis van een tweewekelijkse steekproef van Nederlanders van 18 jaar en ouder. Een op de vijf kiezers heeft volgens de peiling de keuze nog niet bepaald.