AMSTERDAM - De 12-jarige Suzanne uit Tweede Exloërmond wordt woensdag in besloten kring begraven. Voorafgaand aan de plechtigheid kan door iedereen afscheid worden genomen van het Drentse meisje. Zij werd vorige week dinsdag dood gevonden in Valthermond.

Belangstellenden kunnen tussen 11.00 en 12.45 uur terecht in de sporthal in het dorp om afscheid te nemen. Ook kunnen zij daar een condoleanceregister tekenen. De ouders van Suzanne zijn wel aanwezig, maar nemen geen condoleances in ontvangst.

Ontvoering

Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat een 45-jarige man uit Nieuw-Buinen die vrijdagavond werd aangehouden wordt verdacht van de ontvoering van en doodslag op Suzanne.

Camper

Eerder verklaarde de verdachte dat hij samen met Suzanne was ontvoerd en dat zij dat helaas niet had overleefd. Zijn camper werd vrijdag in beslag genomen. Getuigen hadden het voertuig in de buurt van de plaats des onheils gezien.

De politie ging er eerder vanuit dat Suzanne was aangereden. Het Openbaar Ministerie gaat nu uit van doodslag. Het is niet bekend of de camper van de verdachte betrokken is geweest bij de aanrijding.

Dinsdag bepaalde de rechter-commissaris dat de verdachte twee weken langer blijft vastzitten.