WEESP - In Weesp is een grote brand uitgebroken bij een bedrijf. Er zijn geen gewonden, maar de materiële schade is groot.

Bekijk video


Foto: Koen de Beer | Brandweer rukte met groot materieel uit

De brandweer is met veel materieel en manschappen bezig, maar heeft niet kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar een naastgelegen pand. Dat meldde de politie woensdagochtend.


Foto: Jean-Marc Kessely | Pand kan als verloren worden beschouwd

Het pand is eigendom van voedingsmiddelenbedrijf International Food en Gourmat BV. Het pand is tot de grond toe afgebrand en kan als verloren worden beschouwd, volgens de woordvoerster van de politie.


Foto: Christian Pfeiffer | Materiële schade is groot

Rond elf uur waren ruim honderd brandweerlieden uit Weesp en omgeving bezig met het blussen van de brand. Ondanks pogingen om naastgelegen panden te beschermen, is een pand van een vleesverwerkingsbedrijf ten prooi gevallen aan de vlammen. Ook dit pand kan als verloren worden beschouwd.

In de woonwijk Leeuwenveld komen roetdeeltjes neer, maar die zijn volgens een woordvoerder van de gemeente niet schadelijk voor de volksgezondheid. "De gemeentereiniging is bezig om de troep op te ruimen," aldus de zegsman.

Inwoners van Weesp kunnen via een speciaal telefoonnummer bij de gemeente terecht voor informatie. Tot nu toe zijn er enkele telefoontjes van verontruste omwonenden binnengekomen.