WELLINGTON - Een rechtbank in Nieuw-Zeeland heeft tot 30 januari het voorarrest verlengd van twee mannen die de ontvoering en beroving van een Nederlands echtpaar en verkrachting van de vrouw ten laste zijn gelegd. De politie heeft nieuwe beschuldigingen tegen de twee mannen ingediend, aldus de New Zealand Herald woensdag.

De 29-jarige Keith Anthony McEwen en de 27-jarige Christopher Mana Manuel moesten woensdag voor de rechter verschijnen in Kaikohe in het uiterste noorden van het Nieuw-Zeelandse Noordereiland.

Nadat de mannen al eerder beroving met een dodelijk wapen, ontvoering en ernstige seksuele aanranding ten laste was gelegd, zijn woensdag vier nieuwe beschuldigingen van seksuele aanranding tegen de twee ingediend.

Ook ligt een aanklacht voor het onwettig gebruik van documenten tegen hen klaar. McEwen en Mana Manuel moeten op 30 januari opnieuw voor de rechter verschijnen.

De mannen drongen op 10 november de camper van het Nederlandse stel binnen en dwongen de twee onder bedreiging met een vuurwapen geld te pinnen. De vrouw werd onder de ogen van haar echtgenoot verkracht. De Nederlanders waren op huwelijksreis in Nieuw-Zeeland.