ASSEN - Een havoscholier van het Dr. Nassau College in Assen heeft vrijdag een hondendrol opgegeten, zo meldde dinsdag woordvoerder Koos Neuvel namens de school.

De jongen, die volgens Neuvel gemakkelijk te beïnvloeden is, heeft zich door medescholieren laten opjutten en overhalen. Hem werd 100 euro aan wiet in het vooruitzicht gesteld. Andere scholieren hebben het weerzinwekkende voorval gefilmd met mobiele telefoons en deze beelden op internet gezet.

Gezond

Volgens de woordvoerder is het slachtoffer gezond. "Naar verwachting komt hij op 8 januari weer op school. Dit gebeurt in overleg met de familie." Of de jongen gepest wordt, wilde Neuvel niet zeggen.

Wel geeft hij aan dat de havoleerling moeite zou hebben met het bepalen van zijn grenzen. Er wordt over gedacht de jongen psychiatrische hulp te bieden.

De scholieren die het betreft, zijn volgens Neuvel allemaal 16 en 17 jaar. Het afgelopen weekeinde hebben ze thuis een verslag moeten schrijven over hun rol bij het bizarre incident. "We overwegen nu of ze verder nog straf krijgen", aldus Neuvel.