AMSTERDAM - De verdachte die vastzit voor betrokkenheid bij de dood van de 12-jarige Suzanne uit Tweede Exloërmond, blijft langer vastzitten. De rechtbank in Assen heeft dinsdagochtend bepaald dat hij nog zeker veertien dagen in bewaring blijft.

De 45-jarige man uit Nieuw-Buinen wordt verdacht van doodslag en vrijheidsberoving, meldt het Openbaar Ministerie in Assen. Zelf ontkent hij schuldig te zijn aan de dood van het meisje.

Beperkingen

De Nieuw-Buiner zit in beperkingen. Dat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat en medewerkers van de reclassering contact mag hebben. Advocaat E. Cats uit Emmen wilde geen toelichting geven op de zitting.

'Samen ontvoerd'

Maandag verklaarde de 45-jarige man via zijn advocaat dat hij samen met Suzanne is ontvoerd en 'dat zij dat helaas niet heeft overleefd'. De verdachte zou hebben gezegd dat hij zich direct nadat hij door zijn ontvoerders was vrijgelaten heeft gemeld bij de politie. Wanneer dit was, wil Cats niet zeggen.

Camper

De verdachte werd vrijdagavond aangehouden. Ook is zijn camper in beslag genomen. Meerdere mensen zouden het voertuig in de buurt van de plek hebben gezien waar Suzanne werd gevonden.

Doodslag

De 12-jarige Suzanne werd vorige week dood gevonden in het Drentse Valthermond. Eerder waren er aanwijzingen dat ze door een ongeluk om het leven is gekomen. Het OM gaat nu uit van doodslag. Het is niet bekend of de camper van de verdachte betrokken is geweest bij een aanrijding.