IPSWICH - Ondanks de arrestatie van een 37-jarige verdachte houdt de Britse politie er nog altijd rekening mee dat de moordenaar van vijf prostituees uit de Oost-Engelse plaats Ipswich vrij rondloopt. Dat hebben politiemensen die bij het onderzoek naar de moorden zijn betrokken laten weten, aldus The Times dinsdag.

De politie zou er voor slechts 50 procent zeker van zijn dat ze de dader te pakken heeft. Vijf andere personen zouden bij de politie eveneens als serieuze verdachten te boek staan.

De Britse politie arresteerde de 37-jarige verdachte maandagochtend in Trimley, 10 kilometer ten zuidoosten van Ipswich.

Alleenstaande

De politie noemde de naam van de verdachte niet, maar Britse media wezen onmiddellijk naar de alleenstaande Tom Stephens. Stephens is vier keer eerder verhoord in de zaak, waaruit bleek dat hij geen alibi had.

In een interview afgelopen weekeinde met de krant Sunday Mirror erkende de supermarktmedewerker seks met de vrouwen te hebben gehad, maar hij ontkende elke vorm van betrokkenheid bij de moorden.