DAARLE - Een aantal inwoners van de Overijsselse plaats Daarle heeft kans om het nieuwe jaar als multimiljonair in te gaan. Volgens de Nationale Postcode Loterij is de hoofdprijs van 18,9 miljoen euro in deze plaats gevallen. Het gaat om de hoogste prijs in de Nederlandse loterijgeschiedenis.

De vier cijfers van de postcode waarop de prijs is gevallen zijn . De twee letters die bij de winnende code horen, worden pas tijdens de televisieuitzending van de loterijshow op 1 januari bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat alle deelnemers met het lotnummer 7688 5 miljoen euro kunnen delen. Voor deelnemers die ook de goede letters hebben, ligt 13,9 miljoen euro klaar.

Iedereen is enorm opgewonden

In de 1500 bewoners tellende plaats bestaan alle postcodes uit de cijfercombinatie 7688, zodat alle dorpelingen die een lot hebben het prijzengeld met elkaar moeten delen. In het plaatselijke café 'n Tip wordt over niets anders gepraat dan de miljoenen die naar Daarle vloeien. "In verband met een dartswedstrijd is het in de kroeg enorm druk, maar alle aandacht gaat uit naar de Postcode Loterij. Iedereen is enorm opgewonden", vertelt een personeelslid van de bar.

"Geld maakt niet gelukkig"

Cafébezoeker Nijkamp van de Groeneweg behoort tot de gelukkigen. "Prachtig. Ik heb geen idee hoeveel ik gewonnen heb, maar ik laat het maar op me af komen." Dorpsgenoot F. ter Brake is minder gelukkig. Hij heeft wel eens meegespeeld, maar deze keer niet. "Ach, geld maakt niet gelukkig. Ik gun iedereen z'n prijs, voor mij gaat het leven gewoon door", vertelt hij nuchter.