AMSTERDAM - De 12-jarige Suzanne uit Tweede Exloërmond, die vorige week dood werd gevonden in het Drentse Valthermond, is omgekomen bij een ontvoering. Dat heeft de verdachte die vastzit voor betrokkenheid bij haar dood verklaard, zegt zijn advocaat Edward Cats maandag.

Volgens de raadsman heeft zijn cliënt verklaard dat hij samen met het meisje is ontvoerd en 'dat zij dat helaas niet heeft overleefd'. De politie wil maandag niet reageren.

Camper

De verdachte, een 45-jarige man uit Nieuw-Buinen, werd vrijdagavond aangehouden. Hij is diverse keren verhoord, maar de politie kan nog niets zeggen over de resultaten daarvan. Ook is zijn camper in beslag genomen. Meerdere mensen zouden het voertuig in de buurt van de plek hebben gezien waar Suzanne werd gevonden.

Onschuldig

Volgens Cats zegt zijn cliënt niet schuldig te zijn aan de dood van Suzanne. De verdachte zou hebben gezegd dat hij zich direct nadat hij door zijn ontvoerders was vrijgelaten heeft gemeld bij de politie. Wanneer dit was, wil Cats niet zeggen. De raadsman zegt verder niets over details te kunnen zeggen.

Fiets

Het is niet duidelijk of het meisje door een ongeluk om het leven is gekomen, hoewel daarvoor wel aanwijzingen bestaan. Verder is niet bekend of de camper van de verdachte betrokken is geweest bij een aanrijding. Nog steeds is onduidelijk waarom de fiets van het meisje enkele kilometers verderop is aangetroffen.

Dinsdag bepaalt de rechter-commissaris of de 45-jarige verdachte nog langer vast blijft zitten.