AMSTERDAM - De in mei 1999 vermoorde Marianne Vaatstra is zeer waarschijnlijk vermoord met haar eigen tasje. Deskundigen van Independent Forensic Services, een onafhankelijk forensisch onderzoeksbureau, zouden dna-sporen hebben aangetroffen waaruit blijkt dat het 16-jarige meisje met het tasje is gewurgd. Dat meldt de Telegraaf maandag.

Het forensisch bureau, dat werd ingeschakeld door de Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, geeft in de krant geen commentaar op de mogelijke vondst.

Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden bevestigt in de krant wel dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. "Het zou kunnen dat het tasje het moordwapen is. Pas als het rapport binnen is, geven we meer informatie."

Na de moord op Vaatstra startte de politie een grootschalig onderzoek. Bij ruim achthonderd mannen is toen DNA afgenomen, maar dat leverde geen verdachte op.

In september 2003 werd een 23-jarige Afghaan opgepakt in Londen op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Zijn dna bleek echter niet overeen te komen met de sporen die op het lichaam van Vaatstra werden gevonden. Tot op heden is de zaak niet opgelost.