EMMEN - De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige man uit Nieuw-Buinen in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het 12-jarige meisje dat dinsdagavond werd aangetroffen aan de Valtherdijk, tussen de dorpen Valthe en Valthermond.

De man is eigenaar van een camper die vrijdagavond is aangetroffen in Stadskanaal. De politie denkt dat de camper betrokken is geweest bij de aanrijding. Het voertuig is in beslag genomen en wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De politie heeft daarnaast huiszoeking gedaan bij de verdachte. Wat daar is aangetroffen, wilde de woordvoerder niet zeggen.

Het blijft vooralsnog een raadsel hoe het komt dat het lichaam van het meisje en haar fiets op twee verschillende plekken zijn aangetroffen. Of de man een bekende van het slachtoffer is, is onduidelijk. Wanneer hij voorgeleid wordt, is ook onbekend.

Reacties

"We krijgen veel reacties en ook tips vanuit de bevolking", vertelde een woordvoerder van de politie. Zo kwam het Team Grootschalige Opsporing ook de camper op het spoor. "Meerdere mensen hebben woensdagavond een camper gesignaleerd in de buurt van de plek waar het lichaam is gevonden. We waren daar dus extra alert op."

Vrijdag maakte de politie al bekend sterke aanwijzingen te hebben dat het meisje slachtoffer is geworden van een verkeersongeval. Uit de sectie bleek dat het meisje niet seksueel is misbruikt. Het gebied rondom de Valtherdijk is zaterdag weer vrijgegeven.