EMMEN - Het 12-jarige meisje dat dinsdagavond dood is aangetroffen bij het Drentse Valthermond, is het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. De politie liet vrijdag weten dat de verwondingen van het meisje daarop duiden.

Verder maakte de politie bekend dat er geen aanwijzingen zijn voor seksueel geweld. Dat bleek uit de sectie die het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) donderdag op het lichaam uitvoerde.

De politie heeft nog geen informatie over het voertuig waardoor het slachtoffertje is aangereden. Ook stelde de woordvoerder niets te kunnen zeggen over mogelijke verdachten.

Doorrijden

De exacte locatie van het ongeval is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de politie uitgaat van een misdrijf. Doorrijden na een ongeval is een misdrijf. Het is onbekend of het meisje al dan niet met opzet is aangereden.

Sporen

Vrijdagmorgen heeft de Mobiele Eenheid uit de regio's Drenthe, Groningen en IJsselland in het gebied waar het lichaam is aangetroffen met een helikopter gezocht naar sporen. Wanneer het gebied rond de Valtherdijk wordt vrijgegeven, is nog niet bekend. Ook het buurtonderzoek is nog niet afgerond.

"Ik kan me voorstellen dat het feit dat het om een verkeersongeval gaat, wel wat onrust in de buurt wegneemt", zei de woordvoerder van de politie. In Tweede Exloërmond, de woonplaats van het slachtoffer, is dezer dagen extra politie aanwezig. "Wij merken dat het heel erg leeft onder de bevolking. Iedereen is bereid om ons te helpen."

Het lichaam van het meisje werd dinsdagavond door een passant aangetroffen aan de Valtherdijk, tussen de dorpen Valthe en Valthermond. De moeder heeft het slachtoffer geïdentificeerd aan de hand van de kleding die het kind aanhad.