LOS ANGELES - In de zaak rond de op Aruba verdwenen Amerikaanse scholiere Natalee Holloway zijn nieuwe juridische schermutselingen uitgebroken. De ouders van de in mei 2005 spoorloos verdwenen Holloway hebben een civielrechtelijke zaak aangespannen tegen de broers Deepak en Satish Kalpoe.

Het duo heeft op zijn beurt een zaak aangespannen tegen de Amerikaanse talkshow Dr.Phil, meldde de Amerikaanse nieuwszender Foxnews in de nacht van donderdag op vrijdag.

De vader en moeder van de uit Alabama afkomstige tiener willen dat de gebroeders Kalpoe worden veroordeeld wegens hun aandeel in de dood van hun dochter. "Alles wat we willen is gerechtigheid voor onze dochter. Er is voor mij geen twijfel dat Deepak en Satish een rol speelden bij de dood van mijn dochter en verantwoordelijk gehouden moeten worden. Het is schandalig dat ze tot nu toe nog niet zijn bestraft", aldus moeder Beth Twitty donderdag.

Beelden

Deepak en Satish Kalpoe spanden een zaak aan tegen onder anderen Dr.Phil, de zender CBS en distributeur Paramount. Reden voor de klacht wegens smaad is een uitzending van de talkshow waarin heimelijke beelden van de broers zouden zijn gemanipuleerd. Ze zouden hebben toegegeven zich "crimineel te hebben gedragen tegen Holloway".

Begin augustus wees een rechter in New York de klacht van de ouders van Holloway tegen de Nederlander Joran van der Sloot (18) af. De Amerikaanse tiener werd voor het laatst gezien in gezelschap van Van der Sloot.

Geldbedrag

Twitty en Holloway begonnen in februari 2006 een civielrechtelijke zaak en eisten een niet nader gespecificeerd geldbedrag van Van der Sloot en zijn vader.