WILLEMSTAD - Anthony Godett is in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) opgenomen op de intensive care van het Sint Elisabeth Hospitaal op Curaçao. De wegens corruptie gedetineerde leider van FOL, de grootste politieke partij van Curaçao, zou lijden aan hartritmestoornissen.

Godett zit sinds 17 juli een gevangenisstraf uit wegens corruptie. Hij heeft al enige tijd last van zijn nieren en in de gevangenis krijgt hij daarom een speciaal dieet.

Godett werd 's nachts ter observatie vanuit gevangenis Bon Futuro naar de polikliniek van het ziekenhuis gebracht wegens hartklachten. Daar waren de stoornissen zo ernstig dat hij naar de intensive care is gebracht. Zijn familie is momenteel bij de patiënt.

Gevangenis

Godett werd eerder dit jaar veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf wegens fraude en corruptie. Hij heeft echter zijn zetel in de Curaçaose Eilandsraad en de Antilliaanse Staten aangehouden en speelt vanuit de gevangenis nog steeds een belangrijke rol in de Curaçaose politiek. Zijn geplande vrijlatingsdatum is 12 maart 2007, zo werd eerder deze week bekend.

Twee jaar geleden overleed de voormalige minister van FOL, Bernard Komproe, tijdens zijn detentie in de Bon Futuro-gevangenis.