VLISSINGEN - De politie heeft donderdagavond in Vlissingen drie mannen en twee vrouwen aangehouden die worden verdacht van ontvoering van een 1,5 jaar oud jongetje. De peuter werd in de ochtend ontvoerd op het station van Middelburg. Dat liet de politie donderdag weten.

De politie vermoedt dat de zaak is voortgekomen uit problemen in de relationele sfeer.

De moeder van het slachtoffertje stond donderdagochtend met haar zoontje en 3-jarig dochtertje op een perron van het station toen zij werd bedreigd door drie mannen die de jongen meenamen. Zij gingen er vandoor in een auto.

Crisisteam

Politie en justitie stelden een crisisteam samen om het jongetje terug te vinden. Het kind werd rond 19.30 uur teruggevonden in een pand aan de Hercules Segherslaan in Vlissingen. De 23-jarige man uit Vlissingen en twee vrouwen van 32 en 55 die zich in het huis bevonden, werden aangehouden.

Arrestaties

Later op de avond werden in Vlissingen nog eens twee mannen uit deze plaats van 31 en 52 jaar aangehouden. "Door goed te rechercheren, hebben we de zaak snel op kunnen lossen", aldus een woordvoerder van de politie.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag verhoord. Het jongetje, dat volgens de politie in goede gezondheid verkeert, werd donderdagavond herenigd met zijn moeder en zus.