AMSTERDAM - De Britse politie heeft cruciale aanwijzingen gevonden over de seriemoordenaar in Ipswich. Zo meldden rechercheurs donderdag aan The Times. Alle vijf de slachtoffers zijn door verstikking of wurging om het leven gebracht en, op hun juwelen na, naakt achtergelaten.

Bekijk video Vrouwen Ipswich leven in angst

Bekijk video Vierde slachtoffer geïdentificeerd

Volgens de Britse politie is de moordenaar een fervent bezoeker van de plaats Suffolk. Mogelijk werkte hij daar tijdelijk. Deze conclusie trekt de politie omdat ze ervan uitgaan dat de moordenaar het gebied goed kent, dit door de locatie van de lijken.

DNA-materiaal

Ook weet de moordenaar het een en ander van forensisch onderzoek. Dit blijkt uit het feit dat twee van de vijf lijken in het water zijn gedumpt, wat het opsporen van DNA-materiaal moeilijk maakt. En dat de slachtoffers naakt zijn achtergelaten.

'Dikke man'

Een vriendin van het derde slachtoffer, Anneli Alderton, beweert dat de moordenaar een 'dikke man' zou zijn, die in een blauwe BMW rijdt. Zij vertelde de politie dat zij het slachtoffer met een dergelijk persoon heeft zien vertrekken.

Woensdagnacht zijn er vrouwenkleren gevonden in de rivier Orwell, deze rivier loopt dichtbij Nacton en Levington, de plaatsen waar drie van de vijf lijken werden aangetroffen. De politie is nu het hardst op zoek naar de kleding van de slachtoffers en vraagt hiervoor de hulp van alle Britten.

Mankracht

De Britse politie is bang voor meer moorden door deze seriemoordenaar. Het hoofd van het onderzoek, Steward Gull vertelt The Times dat er nog een aantal zware uitdagingen staan te wachten. "Deze tragische gebeurtenissen hebben ons overweldigd. Vooral op gebied van mankracht en mogelijkheden."

Sinds het eerste slachtoffer, Tania Nicol, vermist raakte op 30 oktober jongstleden, is de politie begonnen met het patrouilleren van het gebied. Ondanks dat, zijn sindsdien de andere vier prostituees vermoord. Donderdag zullen nog eens honderd gespecialiseerde onderzoekers afreizen naar Ipswich.