HAARLEM - De rechtszaak in Haarlem tegen de hoofdverdachte van een lugubere dubbele moordzaak is donderdag uitgesteld. De rechtbank heeft het proces voor onbepaalde tijd aangehouden omdat de twee advocaten van de verdachte woensdag de verdediging hebben neergelegd.

Een van de moorden wordt ook wel de 'snelkookpanmoord' genoemd.

De verdachte, de 50-jarige M.Y. uit Haarlem, zei woensdag dat hij geen vertrouwen meer heeft in zijn raadslieden. Hij wil een andere advocaat. De rechtbank geeft hem twee weken de tijd er zelf een te zoeken. Lukt dat niet in die periode, dan krijgt Y. een advocaat toegewezen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de Haarlemmer ervan in 1997 zijn toen 28-jarige broer te hebben vermoord. Het hoofd van het slachtoffer werd van de romp gescheiden en daarna in een snelkookpan uitgekookt. Het lichaam werd door een vleesmolen gedraaid. De botresten zijn langs de snelweg A15 gedumpt.

Wurgen

Y. zou verder in 2002 zijn 30-jarige ex-vrouw hebben gewurgd. Haar lichaam is nooit gevonden. De verdachte ontkent beide beschuldigingen. Volgens hem leeft zijn vrouw nog.

De Haarlemmer heeft volgens het Openbaar Ministerie bij de twee moorden samengewerkt met de 27-jarige T.N. uit Spaarndam, de beste vriendin van zijn ex-vrouw. Zij staat vrijdag voor de rechter.