SCHEEMDA - Op de snelweg A7 ter hoogte van het Groningse Scheemda wordt donderdagavond een grote kettingbotsing nagespeeld. Het gaat om een oefening van Rijkswaterstaat en de Groninger hulpdiensten.

Voor de oefening worden enkele tientallen autowrakken gebruikt die ter plekke worden geprepareerd. Om een zo realistisch mogelijk beeld te schetsen, bevinden zich in de wrakken in totaal 64 slachtoffers.

Hulpverleners

Aan het nagespeelde ongeluk doen meer dan driehonderd mensen mee, onder wie een groot aantal hulpverleners en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat. De nabijgelegen gemeenten Scheemda en Reiderland verzorgen in de sporthal van Finsterwolde de opvang van de betrokkenen die niet gewond zijn geraakt.

De oefening begint om 20.00 uur en neemt ongeveer twee uur in beslag. Om de oefening mogelijk te maken, is de A7 tussen Noordbroek en Scheemda tussen 18.00 uur en middernacht afgesloten voor alle verkeer. Om het verkeer op de tegengestelde rijbaan niet af te leiden, wordt een groot scherm geplaatst.

Het is de eerste keer dat in Noord-Nederland op de snelweg zo'n grote rampenoefening wordt gehouden.