LONDEN - De politie in Britse stad Ipswich heeft de zoektocht naar de vermeende seriemoordenaar, die wordt verdacht van de moord op zeker vijf prostituees, verder uitgebreid. De politie van het district Suffolk krijgt assistentie van politiekorpsen uit alle delen van het Verenigd Koninkrijk, aldus de BBC woensdag.

Bekijk video


De slachtoffers zijn onder meer in een riviertje en een bos gevonden

De politie hoopt van de vijf slachtoffers DNA-materiaal te verzamelen dat aanwijzingen kan geven over de dader. De slachtoffers zijn de afgelopen tien dagen onder meer in een riviertje en een bos gevonden, in de buurt van de A14 die naar de nabijgelegen haven van Felixstowe leidt.

Volgens de politie zijn er overeenkomsten in de wijze waarop de vrouwen zijn omgebracht. Zo zijn ze allemaal naakt gevonden in een landelijke omgeving. Ook betreft het allemaal prostituees die in en rond Ipswich werkzaam waren.


Boulevardblad News of the World looft beloning uit

De Britse zondagskrant News of the World heeft een beloning uitgeloofd van 250.000 pond voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de dader. De politie van Ipswich verwelkomde de beloning en vraagt mogelijke ooggetuigen zich te melden.

De politie onderzoekt nog steeds de twee lijken die dinsdag gevonden zijn. Ze vermoedt dat het gaat om twee prostituees die eerder als vermist werden opgegeven.

Drugs

Een van de twee vermiste vrouwen werd vier dagen voor haar verdwijning nog geïnterviewd door een lokaal tv-station. De 24-jarige Paula Clennel vertelde toen dat ze had gehoord dat er een prostituee was vermoord, maar dat ze toch de straat op ging, omdat ze geld nodig had om drugs te kopen.