ASSEN - De rechtbank in Assen heeft dinsdag 49-jarige F. K. veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor het doodsteken van zijn 14 jaar jongere ex-vriendin. Dit gebeurde op de vroege ochtend van 24 maart voor de ogen van de reizigers op het treinstation in Coevorden. De rechtbank achtte moord bewezen.

K., zonder vaste woon- en verblijfplaats, wachtte op het perron het slachtoffer op met een mes in de handen. Naar eigen zeggen wilde hij de vrouw dwingen met hem mee te gaan voor een gesprek met een maatschappelijk werkster. Na een korte woordenwisseling stak hij het mes achttien keer in haar hals, rug en hoofd. Tegen K. was veertien jaar geëist.

Volgens getuigen liep K. kalm bij het lichaam weg, keerde zich om en stak het slachtoffer nogmaals in de rug. Daarna meldde hij zich bij de politiebureau.

Relatieproblemen

K. had vanaf 2004 een problematische relatie met het slachtoffer. Volgens hem was hij zijn huis en baan kwijtgeraakt door het drugsgebruik van de jongere vrouw. In de auto, waarin hij woonde, vonden agenten nog eens vier messen, twee bussen pepperspray en munitie.

De rechtbank heeft rekening gehouden met de persoonlijke omstandigheden van K. Hij moet de nabestaanden een schadevergoeding van ruim 3000 euro betalen.