LONDEN - De Britse politie onderzoekt of mogelijk een seriemoordenaar meerdere prostituees in en rond de Oost-Engelse stad Ipswich om het leven heeft gebracht. Dinsdag meldden de autoriteiten de ontdekking van twee vrouwenlijken in de buurt van de plek waar zondag het lichaam van een jonge prostituee was aangetroffen. Bij de jongste vondsten gaat het waarschijnlijk om twee hoeren die vermist waren.

Bekijk video


Een zakenman heeft al een beloning uitgeloofd van 25.000 pond voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader, aldus The Independent

Eerder deze maand waren al de lichamen van twee geheel ontklede prostituees gevonden, meldden de Britse media dinsdag. De lichamen vertonen volgens een eerste onderzoek geen sporen van seksueel geweld.

Jack The Ripper

De politie heeft de wijk uitgekamd waar de vrouwen werkzaam waren, maar niets gevonden. Een politiechef waarschuwt vrouwen niet alleen de straat op te gaan. De media spreken al over de Ipswich Ripper als verwijzing naar de 19e eeuwse prostituees-moordenaar Jack The Ripper en de Yorkshire Ripper die tussen 1975 en 1980 dertien vrouwen vermoordde.

De politie zette honderd man op de zaak. Een zakenman loofde inmiddels een beloning uit van 25.000 pond voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader, aldus de krant The Independent.