AMSTERDAM - Een ontevreden klant heeft maandag het personeel en de aanwezige klanten van een kapsalon in Amsterdam de schrik van hun leven bezorgd. De vrouw was niet tevreden met haar kapsel en eiste haar geld terug. Toen de kapper daar niet mee instemde, kwam ze terug met een grote hakbijl waarmee ze twee spiegels insloeg en het personeel bedreigde.

Het incident gebeurde rond het middaguur bij een zaak aan de Haarlemmerdijk, bevestigde de politie. De vrouw is nog voortvluchtig.

Volgens eigenaar R. ter Haak was de klant donderdag zonder problemen geknipt. Maandagochtend kwam ze terug met de mededeling dat het nieuwe kapsel haar niet beviel. De kapper bood vervolgens aan het nog eens te bekijken en te proberen er nog iets aan te doen. "We wilden eerst de mogelijkheid krijgen het probleem op te lossen. Als het dan nog niet goed is, geven we wel geld terug", legt Ter Haak uit. Maar de vrouw was niet te vermurwen en liep kwaad de zaak uit met de mededeling: "jullie zijn nog niet van me af."

Een paar minuten later kwam ze terug met een volgens de eigenaar ogenschijnlijk splinternieuwe hakbijl. "Ze begon eerst het personeel te bedreigen en sloeg daarna twee spiegels kapot, waarna ze nog een keer iemand bedreigde en de winkel verliet." Op het moment van het incident waren veel klanten in de zaak aanwezig. "Het is topdrukte voor de kerst. Echt heel vervelend en ook gestoord dat iemand zoiets kan doen", aldus Ter Haak.