AMMAN - Gewapende overvallers hebben zondagochtend in het noorden van Jordanië een Nederlander beschoten en licht verwond. De 36-jarige automobilist werd in zijn rechterschouder geraakt. Hij is in stabiele toestand en zal het ziekenhuis snel kunnen verlaten, aldus een politiewoordvoerder.

Een Nederlandse medepassagier bleef ongedeerd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag gaat het om twee toeristen. De overvallers namen omgerekend circa 725 euro en maakten een fotocamera buit.

Het duo stak kort voor de aanval de grens met Syrië over in een auto met buitenlandse nummerplaten over en was gestopt op een rustplaats bij de stad Jerash. Agenten hebben de jacht geopend op twee of drie verdachten, die het tweetal rond 2.00 uur lokale tijd (1.00 uur Nederlandse tijd) overvielen.

De politie beschouwt de zaak als een overval. Het zou niets te maken hebben met terrorisme. In september schoot een Jordaniër in het centrum van de hoofdstad Amman een Britse toerist dood. Vijf andere vakantiegangers, onder wie een Nederlander, raakten gewond.