HOOGERHEIDE - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een nog onbekende man in Hoogerheide korte tijd rond gereden in een politiebus met daarin een arrestant. De bus werd een paar honderd meter verder in een zijstraat teruggevonden. Van de joyrider ontbreekt elk spoor.

Rond kwart over drie hielden twee surveillerende agenten een dronken man aan die op het punt stond weg te rijden in zijn auto met kapotte koplamp. De agenten wilden de man meenemen naar het bureau voor een ademanalyse en zette hem in de arrestantenruimte van de politiebus.

Twee andere mannen bemoeiden zich met de aanhouding en een van hen schold de agenten bij hun vertrek uit. De dienders besloten deze man ook aan te houden, maar hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Tijdens de worsteling die ontstond stapte een derde, nog onbekende man in de politiebus en reed er mee weg.

Het voertuig met daarin de eerste arrestant werd door te hulp geschoten collega's snel teruggevonden. De onbekende joyrider was toen al verdwenen.