HOOGERHEIDE - De resultaten van het onderzoek van politie en justitie naar de moord op de 8-jarige basisscholier Jesse Dingemans uit Hoogerheide wijzen steeds nadrukkelijker op betrokkenheid van de aangehouden 22-jarige verdachte J.C..

Het Openbaar Ministerie heeft dat vrijdag bekendgemaakt in een summier voortgangsbericht. De verdachte blijft ontkennen.

De verdachte blijft ontkennen. Hij werd maandag voor veertien dagen vastgezet. De rechtbank in Breda beslist woensdag over verlenging van zijn gevangenhouding. Tot die tijd wil de advocaat van C. niet op de zaak ingaan, met name "vanwege de beperkingen waarin mijn cliënt zit''.

De woning in Hoogerheide waar de verdachte regelmatig verbleef en de woning in Den Haag waar hij staat ingeschreven en woont, zijn doorzocht. De politie heeft een groot aantal voorwerpen in beslag genomen. Een deel is voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overgebracht.

Buurtonderzoek

Bij het buurtonderzoek in Hoogerheide zijn ongeveer vierhonderd huishoudens bezocht. Justitie roemt de medewerking van de inwoners van het dorp.

Enkele getuigen hebben verklaard dat zij de verdachte op de plaats van het delict hebben gezien. De verdachte heeft tot nu alleen erkend dat hij op de basisschool van het slachtoffer is geweest, zei zijn advocaat eerder. Op basis van verklaringen is een verband te leggen tussen de verdachte en enkele relevante in beslaggenomen voorwerpen, stelt justitie.

Informatie

Het Openbaar Ministerie heeft met vijf officieren van justitie en dertig rechercheurs een ongekend hoog aantal mensen op het onderzoek naar de moord op de school gezet. Een woordvoerster zegt te begrijpen dat in de samenleving behoefte is aan meer informatie, maar ze moet in het belang van het onderzoek terughoudend zijn.

De verdachte werd maandag voor veertien dagen vastgezet. De rechtbank in Breda beslist woensdag over verlenging van zijn gevangenhouding.