ABU DHABI - Twee Libiërs zijn zondag aan boord van een Jordaans vliegtuig door veiligheidsmensen aangehouden, nadat zij hadden gezegd een bom te hebben. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De Airbus A-340 van Royal Jordanian Airlines was onderweg van de Jordaanse hoofdstad Amman naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Uiteindelijk werd geen explosief gevonden. Luchthavenfunctionarissen in Abu Dhabi meldden volgens CNN dat het tweetal verklaarde tegenover een lid van het cabinepersoneel dat zij het vliegtuig zouden gaan opblazen. De mannen werden hierna aangehouden door zogenoemde sky marshals.

Meningsverschil

Uit onderzoek bleek dat er een meningsveschil was ontstaan met het bedienend personeel over de kwaliteit van de serveerde maaltijden. Een van de verdachten raakte hierdoor zo aangebrand dat hij zei het vliegtuig op te zullen blazen als hij een bom bij zich gehad zou hebben.

Strenge veiligheidsmaatregelen

Het toestel met 152 mensen aan boord landde later veilig op de luchthaven van Abu Dhabi. Hier werd het hele toestel doorzocht zonder resultaat. Op de meeste vliegvelden in het Midden-Oosten gelden zeer strenge veiligheidsmaatregelen. Zo heeft Royal Jordanian Airlines aparte veiligheidsbeambten die passagiers een tweede keer screenen voor zij aan boord gaan.