AMSTERDAM - Een balkon van een woning op twee hoog in de Sluisstraat in Amsterdam is maandagochtend naar beneden gekomen. Niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde toen de bewoners van het appartement aan het verhuizen waren. "Er stond een mechanische ladder tegen het balkon aan en toen is er speling ontstaan", aldus Jan Voskamp van woningcorporatie Ymere. Voskamp kon nog niet zeggen waardoor de speling is ontstaan.

Een stuk beton kwam terecht op het balkon op de eerste verdieping en beschadigde de balkondeur. Deze wordt vervangen. Een kleiner stuk kwam op straat terecht. Ymere heeft de bewoners van het pand in de Sluisstraat op de hoogte gesteld van het ongeval en adviseert de mensen geen gebruik van hun balkon te maken. Ymere kondigde aan de balkons te vervangen.

Renovatie

Het pand aan de Sluisstraat dateert uit 1927, maar werd in 1996 grondig gerenoveerd. Ook de balkons werden vernieuwd. In de Schinkelbuurt, waar de Sluisstraat deel van uitmaakt, gaat Ymere de bewoners informeren over het incident.

Op 17 november viel van een huis in de Domselaerstraat in Amsterdam-Oost een deel van het draagelement van een balkon naar beneden. Het stuk leisteen van ongeveer 40 bij 40 centimeter viel op een bestelbusje in de straat, dat flink beschadigd raakte. Er vielen geen gewonden.