BREDA - De rechtbank in Breda heeft de 22-jarige verdachte van de moord op basisschoolleerling Jesse Dingemans (8) uit Hoogerheide twee jaar geleden nog verplicht tot behandeling in een forensisch therapeutische kliniek.

Bekijk video

Deze voorwaarde werd opgelegd naast een celstraf van twee jaar voor een gewapende overval op een supermarkt in 2003, blijkt uit het oude vonnis.

Zelfoverschatting

Een psycholoog schreef de jongeman destijds een zwak normbesef, gebrek aan angst, impulsiviteit en zelfoverschatting toe. Zijn persoonlijkheid vertoonde antisociale en narcistische aspecten, aldus zijn rapport. De deskundige beoordeelde de verdachte toen als verminderd toerekeningsvatbaar. Het is niet bekend of hij de behandeling ooit heeft ondergaan.

Overval

De rechtbank achtte bewezen dat de verdachte zich op 19-jarige leeftijd in Breda had schuldig gemaakt aan een gewapende overval op een supermarkt. Hij bedreigde twee kassamedewerkers met een imitatiewapen en eiste dat ze hem het geld uit de kassa gaven.

Bij een van hen werd dat tegen de slaap gehouden, bij de ander werd het in de zij gedrukt. Volgens justitie maakte hij bij de overval ongeveer 3500 euro buit.

School

De leerkrachten van basisschool de Klim-Op bereiden zich maandag voor op de eerste schooldag sinds de dood van de 8-jarige leerling Jesse. Slachtofferhulp is met vier medewerkers op school aanwezig om te praten met de leerkrachten. Om 13.00 uur worden de leerlingen verwacht.