BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft maandag tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 32-jarige M. G. uit Dommelen, die op 10 januari haar 6-jarige dochtertje Kelly om het leven bracht.

G. gaf het kind slaappillen en verstikte haar, naar eigen zeggen omdat dat haar het beste leek voor Kelly. Volgens deskundigen verkeerde ze in een psychose toen ze haar dochtertje doodde en was ze volledig ontoerekeningsvatbaar.

De rechtbank nam die conclusie over. De uitspraak is conform de eis van de officier van justitie. Advocaat W. Anker had de rechtbank een aantal alternatieven voorgesteld voor tbs met dwangverpleging, zoals tbs met voorwaarden of een tijdelijke opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

De rechtbank vindt tbs met dwangverpleging de enige geschikte behandeling is voor G., die geen inzicht zou hebben in haar ziektebeeld.

Stress

De deskundigen zeggen dat G. in een psychose raakte na het mislukken van de "symbiotische relatie" met haar vriendin. Omdat ze een sterke neiging zou hebben tot het aangaan van dergelijke relaties en niet kan omgaan met de stress die daaruit voortkomt, zou de kans op herhaling groot zijn.

De rechtbank vindt dat zo snel mogelijk een begin moet worden gemaakt met de behandeling van G. Ze zal daarom met voorrang geplaatst worden in een tbs-kliniek.