HOOGERHEIDE - In Hoogerheide hebben zondag zeker 1500 mensen regen en harde wind getrotseerd om in een stille tocht hun medeleven te betuigen voor de 8-jarige Jesse Dingemans. De ingetogen stille tocht ging van de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, waar eerder een herdenkingsdienst was, naar de Klim-Op basisschool.

Bekijk video

De tientallen meters lange heg voor de school is veranderd in een bloemenzee. Tussen de bloemen hebben deelnemers aan de tocht knuffels en tekeningen gelegd. Op een bord voor de school staat de tekst 'Liefde is leven, leven is liefde, laat liefde leven, leef in liefde'.

Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart voor Jesse plaatsvindt. Een gemeentewoordvoerder heeft al wel laten weten dat deze een besloten karakter zal hebben.

Dienst

Het plein voor de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk in Hoogerheide stroomde zondagochtend vol voor de herdenkingsdienst voor de omgebrachte Jesse Dingemans. De dienst, die om 11.00 uur begon, werd geleid door twee voorgangers: Jo Staps en Marian van Maasakker.


Foto: Boogaart | Bij de school veranderde de heg in een lange strook van bloemen

In de kerk waren circa 360 mensen aanwezig en in de nabijgelegen sporthal volgden ongeveer vijfhonderd mensen de dienst op een groot scherm.

Onder de aanwezigen waren familieleden van Jesse, Scouting-vriendjes van het slachtoffer, commissaris van de koningin in Noord-Brabant Hanja Maij-Weggen en burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt.

De dienst begon met een op piano uitgevoerde versie van 'I don't know how to love him' uit de musical Jesus Christ Superstar.

Hoop

Voorganger Staps gaf aan "dat kaarsen aangestoken worden, licht opgestoken wordt opdat we de weg terugvinden naar hoop en vertrouwen in de toekomst". Hij richtte zich nadrukkelijk ook tot de vele kinderen in de zaal.

"Kleine Jesse, je bent als een stralende ster uit ons midden gehaald", zei hij. De KRO/RKK zendt zondagavond een impressie van de dienst uit in het tv-programma Kruispunt.

Eerder zondagochtend werd in het kerkgebouw de reguliere mis gehouden. Daarin werd gebeden voor het slachtoffertje.