AMSTERDAM - Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft vorige week twee medewerkers disciplinair gestraft omdat ze hadden gefraudeerd in een parkeergarage. Dat meldt het KLPD zondag.

Uit beelden van het tv-programma van Peter R. de Vries zou blijken dat agenten van het KLPD opnieuw sjoemelen met parkeerkaartjes in garages in de buurt van het kantoor van de dienst in Zoetermeer.

Verbod

Volgens het KLPD hebben de medewerkers een intern verbod genegeerd door op oneigenlijke manier zonder betaling gebruik te maken van de openbare parkeergarage. Wat de straffen zijn, maakt het KLPD niet bekend.

Wanneer de gratis parkeertijd bijna om was, reden de KLPD'ers een rondje om de garage en zetten ze de auto daar vervolgens weer neer. Dan kregen zij een nieuw kaartje. Parkeren is de eerste drie uur gratis in de garage.

Ongewenst

Vorig jaar legde het programma van De Vries ook al vast dat werknemers van het KLPD door trucjes gratis parkeerden. Korpschef Peter van Zunderd heeft dat daarna verboden. Het KLPD bood werknemers vervolgens onder meer gratis openbaar vervoer aan voor woon-werkverkeer. Van Zunderd is teleurgesteld dat enkele medewerkers opnieuw in de fout zijn gegaan. "Ik zal blijven optreden tegen dit ongewenste gedrag."