HOOGERHEIDE - Ook zaterdag houdt de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans Hoogerheide bezig. Ogenschijnlijk rustig en gelaten komen de mensen zaterdagmiddag naar de informatiebijeenkomst op de dependance van basisschool Klim-Op aan de Wouwbaan. Kinderen brachten tekeningen en gedichten mee, voor de school groeide de berg met bloemen.

Bekijk video reacties buurtbewoners

De hele middag kwamen ouders en kinderen naar de ruimte, vlakbij de school aan de Matthias Wolffstraat, waar Jesse vrijdag om het leven werd gebracht. Het hoofd van de school was er en veel medewerkers van Slachtofferhulp voor hen die hulp nodig hadden bij de verwerking van de gebeurtenis.

Ook naar het gemeentehuis, dat speciaal was opengesteld, kwamen mensen toe. Zij tekenden het condoleanceregister dat daar was neergelegd, temidden van kaarsjes en een foto van Jesse.

Ook zondag en maandag is het nog mogelijk het condoleanceregister te tekenen. Zondag kan dat van 9.00 tot 14.00 uur, maandag van 9.00 tot 17.00 uur.

Internet

Tegelijkertijd stroomden de condoleanceregisters op internet vol met duizenden reacties uit het hele land, waarin mensen hun afschuw en ontsteltenis over de moord uitspraken.

Intussen ging de politie, met een team van dertig rechercheurs, verder met buurtonderzoek, getuigenverhoren en sporenonderzoek in de school. Ook verrichtte ze onderzoek op diverse andere plekken in Hoogerheide.

Dader

De vermoedelijke dader zit nog vast. De politie kon ook zaterdag nog niets zeggen over de toedracht of het motief. Waarschijnlijk maandag wordt de 22-jarige man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Herdenkingsdienst

Zondag is in de kerk in Hoogerheide een herdenkingsdienst. Die wordt geleid door pastoor Jo Staps. In de kerk is ruimte voor maximaal vierhonderd mensen. In een nabijgelegen sporthal komt een scherm te staan. In de hal is plaats voor nog eens achthonderd mensen.

Na afloop van de herdenkingsdienst zal een stille tocht worden gehouden. De tocht gaat vanaf de kerk naar de Klim-Op basisschool, waar Jesse vrijdag om het leven werd gebracht.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Woensdrecht, waar Hoogerheide onder valt, is de tocht met name bedoeld voor de inwoners van Hoogerheide. "De direct betrokkenen zijn diep onder de indruk van het medeleven uit het hele land. Maar Hoogerheide is een kleine gemeenschap en het is goed dit met elkaar te verwerken", aldus de woordvoerder.

Familie

Bij de herdenkingsdienst, die om 11.00 uur begint, zal ook de familie van Jesse aanwezig zijn. De dienst wordt opgenomen door de KRO/RKK. Beelden daarvan zijn zondagavond in het programma Kruispunt te zien.

Zaterdagmiddag is er sectie verricht op het lichaam van de 8-jarige Jesse. De politie doet verder geen mededelingen over de resultaten daarvan.