KUALA LUMPUR - De beroemde 'Slangenkoning' van Maleisië, Ali Khan Samsuddin (48), is vrijdag overleden nadat hij door een cobra was gebeten. Dit meldden Maleisische media zaterdag.

Ali Khan haalde in 1998 het Guinness Book of Records door 21 dagen lang in een glazen ruimte samen te leven met 6000 schorpioenen. Ook brak hij zeven jaar geleden een Maleisisch record door veertig dagen lang samen te leven met 400 cobra's.

Ali Khan was dinsdag tijdens een voorstelling door een zes meter lange koningscobra in zijn hand gebeten. "Hij was vele keren eerder door slangen gebeten, waaronder drie keer door koningscobra's, dus we dachten dat er niets zou gebeuren", aldus zijn oudste zoon Amjad Khan (21). Maar vrijdag overleed hij in een ziekenhuis in Kuala Lumpur.

Zoon

Ali Khan laat een weduwe en vijf kinderen achter. Hij had meer dan 25 jaar als slangenbezweerder gewerkt. Zijn zoon Amjad wil in zijn voetstappen treden ondanks de tragische dood van zijn vader.

Het vak is in de familie al vijf generaties lang overgedragen van vader op zoon. "Het is voor ons een manier van leven en we kunnen ons niet voorstellen iets anders te doen", aldus Amjad.