EINDHOVEN - De politie Brabant Zuid-Oost heeft geen fouten gemaakt bij het 'kapot maken' van de zaak Brink's. Dat is de conclusie van de politie van het korps Brabant-Noord die de affaire onderzocht.

Begin december liet de Eindhovense politie twee vuurwapengevaarlijke criminelen lopen die een overval beraamden op een geldtransport van transportbedrijf Brink's. De politie was op de hoogte gebracht door Brink's zelf, die video-opnames van de criminelen bij hun voorbereidingen had gemaakt. Het transportbedrijf was woedend over de handelwijze van de politie, omdat die de criminelen had ingelicht.

Veiligheid medewerkers niet gegarandeerd

Volgens het onderzoek heeft de politie in opdracht van het Openbaar Ministerie de zaak 'kapot gemaakt', omdat de veiligheid van Brink's-medewerkers en van burgers niet kon worden gegarandeerd. Ook zou er te weinig bewijs zijn om de misdadigers te kunnen arresteren.

Brink's is verbijsterd

Directeur J. van Werkhoven van Brink's is verbijsterd over het onderzoek. Volgens hem was er wel genoeg bewijs om de criminelen op te pakken.